صادرات محصول کشاورزی از سال آینده با کد رهگیری
![](https://eknews.ir/wp-content/uploads/2023/01/9028219_216.jfif_.jpg)
اقتصاد خوب: شاهپور علائی مقدم، سرپرست معاونت برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی در افتتاحیه نهمین دوره نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی تهران با شعار «کشاورزی دانش بنیان، سلامت و امنیت غذایی»، گفت: سال گذشته بخشی از محصولات ایران از کشورهای روسیه و اوراسیا برگشت خورد که همین امر باعث شد برای تولیدات مان شناسنامه و سامانه رهگیری ایجاد کنیم تا مکان تولید مشخص شود.
به گفته وی، اکنون شناسنامهدار شدن ۴ محصول زراعی و ۴ محصول سردرختی الزامی و اجباری شده و از سال آینده محصولات کشاورزی با کد رهگیری QR و بر اساس استانداردهای کشورهای مقصد باید از کشور خارج شود.
علائی مقدم با تاکید بر اینکه مصرف بهینه آفتکشها در تامین امنیت غذایی کشورها موثر است، گفت: مصرف نهادههای کیفی (سم، کود و بذر) جز لاینفک تولید در ایران و جهان است.
وی ادامه داد: طبق آمار فائو اگر در دنیا با عوامل خسارتزای گیاهی در بخش زراعی و باغی مبارزه نشود، ۴۰ درصد امنیت غذایی جهان با مخاطره روبرو میشود در صورت چنین رخ دادی؛ ۳.۲ میلیارد نفر جمعیت جهان با مشکل تامین غذا روبرو میشوند که مسئله جدی است.
سرپرست معاونت برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی عیار امنیتی کشورها را افزایش میدهد، بیان کرد: در جهان، یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون هکتار زمین سطح زیرکشت محصولات باغی و زراعی است که ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تن محصول کشاورزی با منشأ گیاهی تولید میکنند.
وی اضافه کرد: در کشور ما ۱۴ میلیون هکتار سطح زیرکشت محصولات زراعی، باغی، آیش و تناوب است که ۱۰۶ میلیون تن تولیدات با منشأ گیاهی داریم که در مجموع کل تولید بخش کشاورزی ایران ۱۲۵ میلیون تن برآورد میشود.
علائی مقدم تصریح کرد: برخی بر این باورند که اگر مصرف سم و کود کاهش یابد، میتوانیم محصولات سالم و بهداشتی تولید کنیم، اما باید بدانیم که استفاده از این نهادهها جز لاینفک تولید است.
- شکر ارزان شد
- قیمت جدید گوشت اعلام شد
- کاهش قیمت گوشت قرمز در بازار
- علت افزایش قیمت گوجه فرنگی در روزهای اخیر
- پرداخت وام خرید تراکتور برای کشاورزان
- پیشبینی رشد ۸۰ درصدی صادرات زعفران
- شناسایی ۱۷ هزار نانوایی متخلف
- جدیدترین قیمت مرغ در بازار و میادین
- قیمت انواع کود به نرخ قبل بازگشت
- سقوط ۴۰ تا ۶۰ درصدی فروش گوشت